Milieuzones in Nederland

Welke milieuzone mag ik inrijden met mijn dieselauto?  En in welke steden vind ik die milieuzones? Check het op deze website. Hier vindt u informatie over milieuzones voor dieselpersonen- en bestelauto’s, dieselvrachtauto’s en dieselautobussen. Het is belangrijk dat u weet wat de emissieklasse is van uw dieselvoertuig. Deze emissieklasse bepaalt of u wel of geen toegang heeft tot een milieuzone.

Sinds 1 januari 2020 gelden er nieuwe verkeersregels en -borden voor milieuzones. U kunt hiermee te maken krijgen als u eigenaar of bestuurder bent van een:
- dieselpersonenauto
dieselbestelauto

Rijdt u in een dieselvrachtauto of –autobus?
Vanaf 1 januari 2022 mogen alleen dieselvrachtauto’s met emissieklasse 6 de milieuzone voor vrachtauto’s inrijden. Hetzelfde geldt voor autobussen, als een gemeente de milieuzone ook op deze voertuigen van toepassing verklaart. Zie meer informatie over:
- dieselvrachtauto
dieselautobus

Voertuigen op een andere brandstof dan diesel mogen altijd de milieuzones inrijden.

Let op: Gemeenten kunnen vanaf 1 januari 2025 nul-emissiezones voor vracht- en bestelauto's invoeren in hun gemeenten. Kijk voor meer informatie over de nul-emissiezones op OpwegnaarZes

Milieuzonecheck

Vul uw kenteken in en controleer of u wel of geen toegang heeft tot milieuzones*. 

NL
De Milieuzonecheck houdt geen rekening met lokale vrijstellingen en ontheffingen en met andere voertuigsoorten dan personen- en bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen.