Autobussen

Rijdt u in een dieselautobus? Vanaf 1 januari 2022 mogen alleen dieselautobussen met emissieklasse 6 de milieuzone voor autobussen inrijden.

Momenteel hebben alleen de gemeente Amsterdam en Eindhoven een milieuzone voor autobussen. De gemeente Den Haag en Utrecht voeren per 1 januari 2022 een milieuzone voor autobussen in.

U komt in Amsterdam en Eindhoven een groene milieuzone tegen. In groene milieuzones zijn alleen dieselautobussen toegestaan met een emissieklasse van 4 of hoger. Dieselvoertuigen met emissieklasse 0, 1, 2 of 3 mogen hier niet in. De emissieklasse is een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe schoon uw voertuig is. Hoe hoger het cijfer hoe schoner uw voertuig.

onderbord autobus
Onderbord groene milieuzone voor dieselautobussen

Let op: Per 1 januari 2022 gelden er strengere toegangseisen voor dieselautobussen in milieuzones. Vanaf die datum hebben alleen autobussen met emissieklasse 6 of hoger toegang.

Meer weten?
Vul uw kenteken in in de Milieuzonecheck op deze pagina en controleer of u wel of geen toegang heeft tot milieuzones.
Kijk voor de actuele situatie per gemeente met een milieuzone op Locaties milieuzones.
Kijk op Verkeersbord en onderborden hoe u een groene milieuzone kunt herkennen.
Er geldt een aantal vrijstellingen en ontheffingen voor groene milieuzones. Meer informatie hierover vindt u op Vrijstellingen en ontheffingen

Milieuzonecheck

Vul uw kenteken in en controleer of u wel of geen toegang heeft tot milieuzones*.

NL
De Milieuzonecheck houdt geen rekening met lokale vrijstellingen en ontheffingen en met andere voertuigsoorten dan personen- en bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen.