Emissieklasse

Het is belangrijk dat u weet wat de emissieklasse is van uw dieselvoertuig. Deze emissieklasse bepaalt of u wel of geen toegang heeft tot een milieuzone.

De emissieklasse is een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe schoon uw voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner uw voertuig. De emissieklasse vindt u in de Milieuzonecheck op deze pagina.

Milieuzonecheck
De Milieuzonecheck toont de emissieklasse van uw voertuig op basis van uw kenteken. En vertelt u welke zones u in mag met uw dieselvoertuig op basis van deze emissieklasse. Vul uw kenteken in in de Milieuzonecheck op deze pagina en controleer of uw voertuig wel of geen toegang heeft tot de milieuzones. De emissieklasse van uw voertuig vindt u ook op de website van de RDW.

Let op:  De Milieuzonecheck werkt niet voor buitenlandse kentekens. Eigenaren van buitenlandse dieselpersonen- en bestelauto’s, -vrachtauto’s en -autobussen achterhalen de emissieklasse van hun voertuig via de Datum Eerste Toelating (DET) met behulp van daarvoor bestemde tabellen.

Op de webpagina Locaties milieuzones vindt u een kaart van Nederland met daarop alle gemeenten die een milieuzone hebben. Ook ziet u wat voor soort milieuzones dit zijn

 

Milieuzonecheck

Vul uw kenteken in en controleer of u wel of geen toegang heeft tot milieuzones*. 

NL
De Milieuzonecheck houdt geen rekening met lokale vrijstellingen en ontheffingen en met andere voertuigsoorten dan personen- en bestelauto’s, vrachtauto’s en autobussen.