Emissieklasse

Het is belangrijk dat u weet wat de emissieklasse is van uw dieselvoertuig. Deze emissieklasse bepaalt of u wel of geen toegang heeft tot een milieuzone.

De emissieklasse is een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe schoon uw voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner uw voertuig. De emissieklasse vindt u in de Milieuzonecheck op deze pagina.

Milieuzonecheck
De Milieuzonecheck toont de emissieklasse van uw voertuig op basis van uw kenteken. En vertelt u welke zones u in mag met uw dieselvoertuig op basis van deze emissieklasse. Vul uw kenteken in in de Milieuzonecheck op deze pagina en controleer of uw voertuig per 1 januari 2020 wel of geen toegang heeft tot de milieuzones. De emissieklasse van uw voertuig vindt u ook op de website van de RDW.

Gemeenten met een milieuzone hebben tot 29 oktober 2020 de tijd om de nieuwe verkeersregels voor milieuzones in te voeren. Tot die tijd gelden de oude verkeersregels voor milieuzones voor dieselauto’s, herkenbaar aan de verkeersborden bij de milieuzone. Dat betekent dat u nog steeds een boete kunt krijgen, als u een milieuzone inrijdt die voor uw auto verboden is. Bekijk daarom altijd voor vertrek de webpagina Locaties milieuzones. Hier vindt u een kaart van Nederland met daarop alle gemeenten die een milieuzone hebben. Ook ziet u wat voor soort milieuzones dit zijn

Let op:  De Milieuzonecheck werkt niet voor buitenlandse kentekens. Eigenaren van buitenlandse dieselpersonen- en bestelauto’s, -vrachtauto’s en -autobussen achterhalen de emissieklasse van hun voertuig via de Datum Eerste Toelating (DET) met behulp van daarvoor bestemde tabellen.

Milieuzonecheck

Vul uw kenteken in en controleer of u wel of geen toegang heeft tot milieuzones*.

NL
De Milieuzonecheck houdt geen rekening met lokale vrijstellingen en ontheffingen