Kentekencontrole

U kunt in de Kentekencheck het kenteken van uw vrachtauto (> 3500 kg) invoeren en bekijken of deze ontheffing heeft voor de milieuzones.

De Kentekencheck kan verschillende uitkomsten geven.

Krijgt u de melding ‘Geen ontheffing nodig’? Uw voertuig is dan gericht op het vervoer van personen en niet van goederen. U mag daarom de milieuzone inrijden.

Krijgt u de melding ‘ontheffing’, dan heeft u toestemming om de milieuzones in te rijden tot de einddatum van de ontheffing. U kunt voor uzelf de Kennisgeving van de ontheffing uitprinten.

Krijgt u de melding 'Geen ontheffing', dan had uw voertuig ontheffing, maar is deze komen te vervallen omdat uw voertuig nu ouder is dan 13 jaar. U kunt wellicht een lokale ontheffing krijgen.

Krijgt u de melding ‘Geen ontheffing bekend', dan kunt u wellicht een aanvraag indienen voor een landelijke ontheffing of bent u wellicht al vrijgesteld onder het milieuzonebord. Bekijk nog eens de toelichting op het milieuzonebord of informatie over het aanvragen van een ontheffing. Deze melding verschijnt ook als de ontheffing op uw bijzonder voertuig is verlopen, maar uw voertuig over een euroklasse IV of hoger beschikt, waardoor uw voertuig op basis van de euroklasse nog steeds toegang heeft tot de milieuzone.

Krijgt u de melding 'Kenteken bestaat niet'? Uw voertuig is dan (nog) niet bekend in onze database. De database bevat alleen kentekens van in Nederland geregistreerde vrachtwagens. Kentekens van personen- of bestelauto's kunnen niet in de Kentekencheck worden ingevoerd. Indien het een nieuw voertuig betreft dat recent voor het eerst op de weg is toegelaten, kan er een verschil van maximaal 10 werkdagen bestaan tussen de dag waarop het voertuig is toegelaten en de registratie in onze database.

Kenteken check

Voer hier uw kenteken in en controleer of uw vrachtauto (> 3500 kg) ontheffing heeft voor de milieuzones:

NL