Locaties milieuzones

Welke gemeenten in Nederland hebben momenteel een milieuzone? Wat voor milieuzones zijn dit en voor welke voertuigen gelden ze?

Op onderstaande kaart van Nederland ziet u alle milieuzones die er in Nederland zijn. Door in te zoomen op de kaart ziet u waar de grenzen van milieuzones binnen een gemeente liggen. Ook staat per milieuzone uitgelegd om wat voor soort zone het gaat en voor welke voertuigen de zone geldt.

Personen- en bestelauto’s
Op dit moment zijn er 3 steden die een milieuzone hebben voor personen- en/of bestelauto’s die op diesel rijden. Dit zijn: Amsterdam, Arnhem en Utrecht. Rotterdam heeft de milieuzone voor personen- en bestelauto's per 1 januari 2020 opgeheven.

Vrachtauto’s en autobussen
13 Nederlandse gemeenten hebben momenteel een milieuzone voor dieselvrachtauto’s. Dat zijn: Amsterdam , Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Leiden, Maastricht, Rijswijk, Rotterdam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Utrecht.
Amsterdam heeft ook een milieuzone voor autobussen.

Andere vervoersmiddelen
Amsterdam heeft op dit moment ook een milieuzone voor taxi’s en brom- en snorfietsen. Meer informatie vindt u op de website van de gemeente Amsterdam.

Meer weten
Bekijk de website van de gemeente die u wilt bezoeken voor meer informatie.

Om te kunnen zien of een bestemming zich in een Nederlandse milieuzone bevindt, kunt u ook een overzicht met straatnamen en postcodes bekijken. Download daarvoor het bestand in de bijlage onderaan deze pagina. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Bijlage(s)

Bestand Bestandsgrootte
PostcodeLijsten 20151125.xls 6.18 MB

Milieuzonecheck

Vul uw kenteken in en controleer of u wel of geen toegang heeft tot milieuzones*.

NL
De Milieuzonecheck houdt geen rekening met lokale vrijstellingen en ontheffingen